Ajankohtaista
Satotukku pienentää hedelmien ja kasvisten hävikkiä
Toukokuussa aloitimme innostuneina yhteistyön Imatran tuoremehun kanssa vähentääksemme hedelmien ja kasvisten hävikkiä sekä biojäte-kuluja. Yhteistyö tukee myös ympäristöohjelmaamme, sillä samalla meidän oma hiilijalanjälkemme pienenee.
Imatran tuoremehulla on pitkä historia
Mehuasema on toiminut jo 60-luvusta lähtien ja on monelle paikalliselle tuttu paikka. Vuodesta 2015 Teemu ja Mari Laine ovat pitäneet mehuaseman toimintaa yllä ja ovat valmistaneet hävikkimehua muutaman vuoden. Juuso Lindqvist tuli mukaan toimintaan uusine ideoineen. Nyt yritys valmistaa hävikkimehua hedelmistä ja kasviksista, jotka ovat syötäviä, mutta eivät enää kelpaa kuluttajamyyntiin. Mehuja myydään muutamissa kaupoissa ja kahviloissa, mutta kysynnän kasvaessa jälleenmyyjäverkosto kasvaa. Elokuussa THRSTY-mehua lähti ensimmäinen erä suomen rajojen ulkopuolelle Moskovaan, Suomen suurlähetystöön, jossa mehuja tarjoillaan erilaisissa tilaisuuksissa.
THRSTY-hävikkimehut Satotukun tuotteista
Mehujen maut vaihtelevat, koska etukäteen ei tiedetä mistä hedelmistä tai kasviksista mehua valmistetaan. Nyt puristetaan mehua mm. omenoista ja appelsiineista. Imatran tuoremehun pakettiauto noutaa Satotukun varastosta tuotteet kerran viikossa tiistaisin. Satotukun laaduntarkastus valitsee käyttökelpoiset tuotteet ja varastoi ne viileässä. Mehut myydään 0,3 litran lasipulloissa ja markkinoidaan THRSTY-brändinimen alla. Mehut valmistetaan ilman lisä- tai säilöntäaineita, joten maku tulee 100 % hedelmistä.
Markkinoille on tullut kolmen litran omenamehut ja loppuvuodesta lanseerataan smoothiet. Molemmissa käytetään Satotukun kasviksia, joten yhteistyömme jatkuu edelleen.
Viimeisimmät ajankohtaiset
- 2024
- 2023
- 2022
- 2021
- 2020
- 2019
- 2018
- 2017
- 2016
- 2015