Ajankohtaista

28.5.2019

Helppoa ja herkullista raparperista

Olemme aloittaneet videosarjan, jossa Satotukun myyntipäällikkö Annika Hongell-Hakkarainen valmistaa herkkuja sesongin tuotteista. Tässä videossa herkutellaan Annikan raparperichutneylla ja kokki Alexander Trivedin raparpericrumblella. Molemmat on helppo ja nopea valmistaa. 

Raparperichutney

1 litra paloiteltua raparperia
3 isoa sipulia pilkottuna
4 valkosipulin kynttä murskattuna
4 dl sokeria
2 tl suolaa
½ tl kanelia
½ tl inkivääriä
½ tl valkopippuria
½  tl maustepippuria
½ dl etikkaa
½ dl omenamehua
halutessasi lisää vahvuutta lisää hienonnettua chiliä maun mukaan

Huuhtele raparperin varret huolellisesti ja kuori paksuimmat varret, jos koet sen tarpeelliseksi (alkukesän nuoria varsia ei tarvitse kuoria). Paloittele varret ja laita suurehkoon kattilaan. Lisää loput ainekset ja sekoita muutaman kerran. Anna kiehua hiljalleen noin 20-30 minuuttia, niin kauan kunnes raparperin palat ovat soseutuneet. Pese ja huuhtele lasinen säilöntäpurkki ja desinfioi purkki kiehuvalla vedellä juuri ennen kuin purkitat chutneyn. Saat näin umpioitua hillokkeen ja säilyvyys paranee. Anna chutneyn jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sen jälkeen jääkaappiin. Nauti lämpimien voileipien päällä tai grilliruokien, eteenkin kanan lisukkeena!

Helposti herkullista!

Rapsu Crumble

1 dl kaurahiutaleita
1,2 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
80 g voita kuutioituna
halutessa ripaus suolaa ja kanelia
0,5 kg rapsu 

Leikkaa raparperi ja laita vuokaan. Nypi loput ainekset muruisaksi seokseksi ja levitä raparpereiden päälle. Paista uunissa reilussa 200 asteessa noin 25 min. Nosta uunista ja anna jäähtyä. 

Vanilja-hunaja mascarpone

2 dl kermaa
½ prk mascarponea
2 rkl hunajaa 
1 vaniljatangon siemenet

Vaahdota kerma ja lisää lopussa mascarpone joukkoon. Mausta vielä vaniljalla sekä hunajalla. Tarjoile raparperi herkun kera.

Seuraavassa videossa tehdään minitomaateista herkullinen suolainen kakku.