Ajankohtaista

12.12.2018

Hunajapomeloa saatavilla nyt luomuna

Nyt on herkullista - luomuhunajapomelot!

Nämä ihanan maukkaat pomelot tulevat Fujian provinssista, Kaakkois-Kiinasta alueelta, jossa viljellään yleisesti paljon pomeloita, mandariineja ja litsejä. Luomut viljellään korkealla vuoristoisella seudulla, jotta vältetään kontaminaatio (= ei-toivotun tekijän läsnäolo) tavanomaisen tuotannon kanssa. Luomuviljelijällä on luomutodistus, sosiaalisen vastuun sertifikaatti ja puhtaat laboratoriokokeet.

Pomelo on greipin esi-isä ja sitrushedelmistä suurin. Vaalean hunajapomelon vihertävä kuori on paksu ja malto makeampi kuin greipissä. Hedelmä kuoritaan kuten appelsiini, poistetaan kuoresta jäänyt valkoinen osa sekä hedelmälihan kalvot. Pomeloa käytetään muiden sitrusten tapaan. Pomelon voi syödä sellaisenaan, mutta se sopii hyvin myös kala- ja äyriäisruokien lisukkeeksi sekä marmeladeihin. Tutustu helppoon pomeloa ja scampin pyrstöjä -reseptiin.

Pomelossa on runsaasti C-vitamiinia, joten se on oiva syötävä flunssan torjuntaan.