Ajankohtaista

8.11.2018

Aidot suolakurkut perinteisellä menetelmällä

Aidot Myrttisen suolakurkut valmistetaan perinteisellä venäläisellä menetelmällä edelleen maitohappokäymisen avulla ilman etikkaa ja sokeria. Suolakurkkuja ei pastöroida, joten terveyttä edistävät ravintoaineet, kuten maitohappobakteerit ja vitamiinit, ovat niissä tallella. Kurkkuihin käytämme aina laadukkaita kotimaisia avomaankurkkuja.

Myrttisen kurkkujen historia ulottuu 1940-luvulle, jolloin vanha herra Surojegin alkoi valmistaa Helsingissä suolakurkkuja perinteisellä venäläisellä menetelmällä, perustuen maitohappokäymiseen. Tuohon aikaan kurkut säilöttiin talven yli tammitynnyreissä kallioluolissa.

Moni asia on vuosikymmenien saatossa muuttunut, mutta resepti on säilynyt muuttumattomana. 

Valikoimaan kuuluvat tällä hetkellä perinteiset suolakurkut sekä maukkaat maustekurkut. Maustekurkut tunnetaan myös etikka- ja herkkukurkkuina, ja ne valmistetaan säilömällä käsin valitut kotimaiset avomaankurkut etikka-sokeriliemeen mausteiden kera. Maustekurkkumme valmistetaan perinteisellä mummon reseptillä. Kaikki kurkut valmistetaan käsin valikoiduista kotimaisista avomaankurkuista.

Korkeasta laadusta ja parhaista raaka-aineista ei Myrttisillä tingitä. 

Lue lisää maitohappobakteereista ja niiden terveysvaikutuksista Myrttisen sivuilta.