Ajankohtaista

12.11.2015

Uudet banaanihuoneet ja uusi jäähdytystekniikka ovat nyt käytössä

Satotukkuun on valmistunut kaksi uutta banaaninkypsytyshuonetta. Nyt 13:sta banaanihuoneessa kypsyy suomalaisten ykkösherkku. Banaanilaattikoja kypsytyshuoneisiin mahtuu yli 20 000, joten resurssit banaaninkypsytykseen ovat valtavat.  Banaanin kypsytysprosessi on tarkasti ohjelmoitua ja noin viikossa Satotukkuun tullut raakabanaani on valmis myytäväksi kauppoihin.  

Banaanihuoneiden remontissa myös tekniikkaa uusittiin. Nyt banaanihuoneissa käytetään jäähdytystekniikkaa, jossa ulkoa tuleva kylmä ilma käytetään tarkasti hyödyksi ja näin säästetään paljon energiaa. Ulkolämpötilan ollessa  0° C tai alle säästetään eniten energiaa, kun integroitu vapaajäähdytin kattaa koko tarvittavan jäähdytystarpeen banaanikypsytyshuoneissa.

Lue lisää banaanikypsyttämöstämme