Satotukku är expert på frukt och grönt

En professionell inom frukt och grönt förstår och känner till produkterna och skördesäsongerna, vikten av egenkontroll, hur frukterna och grönsakerna hanteras, presenteras och förvaras samt hur matsvinnet hanteras.

Utöver produktkännedom är hanteringen av matsvinnet en central sak. Rätt beställningsrytm och påfyllningsgrad minskar svinnet märkbart. Man bör beställa endast så mycket som man kan ställa fram i butiken. På det här sättet säkerställer man att produkten alltid håller hög kvalitet och är fräsch ända tills den hamnar hos slutkonsumenten. Produktens kvalitet och färskhet garanteras även genom med att förvara produkten i rätt temperatur. En produkt som förvaras i för varmt är inte säljbar särskilt länge.

`Frukt och grönt´utbildning för kunder

Satotukku har en lång erfarenhet av undervisning inom frukt och grönt, och vi har redan i flera år skräddarsytt utbildningar för våra kunder och samarbetspartners. Utbildningarna motiverar och ger viktig information om produkterna. Vi går in på de olika skördesäsongerna och utbildar om hanteringen av matsvinn. Vi har den senaste kunskapen om aktuella nyheter och trender inom branschen och är särskilt insatta i ekologiska och exotiska frukter.

Visste du?

Hög fiberhalt

I världen finns fler än 2 000 mangosorter. En mogen mango känner du igen genom att ytan ger efter lite när man trycker på den, färgen på mangons skal har ingen betydelse. En omogen mango mognar i rumstemperatur på cirka en vecka. Har du provat våra ätfärdiga Ready to eat-mangon?

Superfrukt

Hass-avokadon har ett skrynkligt skal och är den enda avokadosorten, som ändrar färg från grön till brun då den mognar. Fetthalten i Hass-avokadon är mycket hög och den har en nötaktig smak. Avokadon innehåller rikligt med fleromättat fett, vilket minskar halten av LDL-kolestorol i kroppen.

Förebygg etenskador

Eten är en färglös, sötdoftande gas, som bildas när växterna andas. Förebygg etenskador genom att hålla produkter som producerar eten och produkter som skadas av det på avstånd från varandra (t.ex. tomater och gurkor). Ta bort mögliga, övermogna eller förstörda produkter direkt, eftersom de är den största orsaken till etenskador.

Oasens frukter

Färska dadlar innehåller niacin samt rikligt med vitamin A och B. Tack vare sin höga fetthalt ger dadlar en bra mättnadskänsla. Dadelpalmen är en av de äldsta odlade frukterna. Många palmer blir ofta äldre än 100 år och producerar ändå fortfarande frukter.

Nyttig

Ananas, dvs. talläpple (påminner om tallkottar) växer i marken. Ananassorten Supersweet är alltid grön till färgen, även då de är mogna och söta. Sälj inte en brun och mjuk ananas, eftersom den då smakar dåligt och är torr.

Styrkegrönsak

Grönkål innehåller mer C-vitamin än apelsiner! Den innehåller även mycket järn, kalcium och protein. Om man låter grönkålen frysa innan den skördas, blir dess smak mildare och sötare. Grönkål kan även skördas under ett snötäcke

Låt oss planera tillsammans!

Satotukku är inte bara en leverantör av frukt och grönt, utan vi har ett tätt samarbete med våra kunder och tillsammans skapar vi bättre och lönsammare frukt- och grönsaksavdelningar. Vi funderar tillsammans på hur deras kundbas ser ut, vilka produkter vi ska erbjuda dem och med hurdana produkter vi kan genomföra kampanjer.

Vi träffar kunderna regelbundet och uppdaterar planerna inför framtiden, vi går igenom vad som har lyckats och vad som fortfarande kan förbättras. Under året genomför vi gemensamma evenemang samt håller och gör produktpresentationer, kundmaterial och utbildningar åt personalen. En kundrelation som byggts på en stabil grund växer och utvecklas från år till år.

Annika Hongell-Hakkarainen, Satotukku

Bekanta dig med våra produkter