Ota lapset mukaan ruoanlaittoon ja leivontaan

Ota lapset mukaan ruoanlaittoon ja leivontaan

Fanny on pienestä pitäen ollut mukana ruoan laitossa ja leivonnassa. Uskon että lapsi syö helpommin kasviksia ja hedelmiä, jos hän itse saa niitä pilkkoa ja tehdä ruokaa yhdessä vanhemman kanssa. Raaka- aineet tulevat tutuiksi, kiinnostus raaka-aineisiin herää ja itsetehty ruoka maistuu aina paremmalta! Näin lapsi kokee kasvikset aivan luonnostaan osaksi ruoanlaittoa ja siinä ei ole mitään erikoista.

Mikä lapsena oppii sen nuorena taitaa

Fanny on melkein 15-vuotias ja valmistaa itsenäisesti melko haasteellisiakin ruokia ja leivonnaisia. Kuvassa hän on tekemässä kukkakaalipihvejä, avocado & mangosalsaa sekä luomukanaa parsakaalilla ja kurkumakastikkeella. Aikaa tähän kaikkeen menee noin 30 minuuttia. Koska arki-illat ovat kovin lyhyitä ja usein täynnä harrastuksia, on mahtavaa, että nuori toisinaan innostuu valmistaan ruoan perheelle. Uskon, että kiinnostus ruokaan ja raaka-aineisiin luodaan varhaislapsuuden aikana. Ottakaa lapset mukaan ja antakaa pieniä tehtäviä – kiinnostuksen ja taitojen kartuttua lapsesta on oikeasti iso apu keittiössä! Yhdessä tekemisen ei tarvitse olla tämän kummallisempaa, kuin ne arkiset ruoanlaittohetket. Ruoanlaiton lomassa on helppo jutustella ja kysellä päivän kuulumisia.

Iloisia ruoanlaittohetkiä!

Annika 

Annika on Satotukun myyntipäällikö ja intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja

 

Satotukussa on Suomen laajin luomukasvisvalikoima. Oletko maistanut jo ihania luomusatsumia, joille on sesongin alussa ominaista vihreä kuori. Sisällä kirkkaan oranssi ja mehukkaan kirpeä hedelmäliha! 
Katso myös, miten tämän hetken hittituotteesta luomukurkumasta valmistuu maistuva luomukurkumapuuro.