Marinoidut ja paahdetut porkkanat

Marinoidut ja paahdetut porkkanat

Valmistusaineet

1 porkkananippu

Marinadi

1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1 tl pippuria
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl sitruunamehua

Dukkah

1/2 dl hasselpähkinöitä tai pistaasipähkinöitä
1/2 dl kuorittuja manteleita
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Valkosipulikastike

3 rkl majoneesia
3 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
1-2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
½ kpl sitruunan mehua

Valmistusohje

Marinadi

Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna porkkanoiden maustua marinadissa noin tunnin ajan. Paista porkkanat pannulla tai grillaa keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes ne ovat saaneet kauniin pinnan.

Dukkah

Paahda pähkinät ja mantelit kuivalla pannulla kevyesti. Rouhi ne veitsellä tai tehosekoittimessa karkeaksi jauheeksi. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Sekoita ne ja mausteet pähkinärouheeseen.

Valkosipulikastike

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.