Mangopannacotta

Mangopannacotta

Valmistusaineet

4-6 hengelle

4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
¾ dl sokeria
3 liivatetta tai
3/4 dl hyytelösokeria, joka soveltuu maitotuotteiden hyydyttämiseen esim. Multi
(jos käytät hyytelösokeria jätä silloin sokeri kokonaan pois)

1 kypsä ready to eat mango
1/2 limen mehua
Koristeeksi, tuoreita vadelmia tai pensasmustikoita.

Valmistusohje

Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Laita kattilaan kerma ja halkaistu vaniljatanko sekä sokeri. Anna seoksen kiehahtaa noin 1 minuutti, mutta älä keitä. Nosta kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä hetki. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja kuumenna tilkka limemehua tai vettä, johon liotat liivatelehdet. Kaada liivatteet ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon. Poista vaniljatanko ja kaada seos laseihin tai haluamiisi jälkiruoka- astioihin.
Anna pannacotan hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli. Juuri ennen tarjoilua pilko mango ja soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella – lisää pieni loraus limemehua ja annostele lusikallinen tai kaksi mangososetta hyytyneen pannacotan päälle. Koristele vadelmilla tai pensasmustikoilla.