Helppo ja herkullinen limoncellokakku

Helppo ja herkullinen limoncellokakku

Valmistusaineet

Pohja:
300 g Bastogne keksiä
50 g voita

Täyte:
500 g mascarponejuustoa
150 g kreikkalaista jugurttia
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
½ dl sitruunanmehua
1 dl limoncelloa

Koristelu: limen tai sitruunan viipaleita sekä kuoriraastetta.

Valmistusohje

Tee ensin kakun pohja murskaamalla keksit murusiksi puunuijalla tai blenderillä. Sulata voi ja lisää keksimurujen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa 20-22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä keksimuruseos vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi.


Valmista täyte:
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä hetkeksi sivuun odottamanaan. Ota uusi puhdas kulho ja notkista sekä mascarpone että kreikkalainen jugurtti samoilla vatkaimen osilla (näinpäin toimiessasi vatkaimen osia ei tarvitse pestä välillä). Vaihda vatkain nuoliaan ja lisää mascarpone-jugurttiseokseen sokerit ja limoncello sekä lopuksi kevyesti nostellen kermavaahto.

Laita kattilaan ½ dl sitruunamehua ja kiehauta se. Purista vesi liivatteista ja nosta kiehuva sitruunamehu pois liedeltä ja laita liivatteet kuuman mehun joukkoon. Pyörittele kattilaa hetkisen, jotta liivatteet sulavat mehun joukkoon. Kaada liivatteet välittömästi mascarpone-kerma seoksen joukkoon ohuena norona kaiken aikaa kevyesti sekoittaen.

Kaada seos muruseoksen päälle.

Siirrä kakku viileään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele limen tai sitruunan kuoriraasteella ja vaikkapa syötävillä orvokeilla.