Brita-kakku mansikoilla ja passionhedelmillä

Brita-kakku mansikoilla ja passionhedelmillä

Valmistusaineet

10 hengen kakku

pohja:

125 g huoneenlämpöistä voita

1 dl hienoa sokeria

3 kananmunankeltuaista

1 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

marenki:

3 kananmunanvalkuaista

1 ¾ dl hienoa sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl mantelilastuja

täyte ja koristeet:

2 dl kuohukermaa

200g vaniljatuorejuustoa tai

muuta maustettua tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

¼ dl hienoa sokeria

noin 20 mansikkaa

4 passio hedelmää

Valmistusohje

Vatkaa pohjataikinaa varten huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Riko kananmunat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset eri astioihin. Lisää voi-sokeri seokseen keltuaiset yksitellen reippaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon kevyesti vatkaten. Voitele ja jauhota noin 10-12 cm rengasvuoka, jos omistat useamman niin niitä tarvitaan yhteensä 3kpl. Vaihtoehtoisesti voit tehdä lyijykynällä 3 noin 12 cm ympyrää leivinpaperille. Yhdelle leivinpaperille mahtuu ainakin kaksi ympyrää. Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja levitä pohjataikinaa ympyröiden sisälle, kuitenkin reilusti irti ympyrän reunoista sillä taikina kasvaa uunissa. Jos käytät yhtä rengasvuokaa, jaa taikina 3 osaan ja kypsennä taikinapohjat yksi kerrallaan. Vatkaa kuivassa ja puhtaassa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri vähitellen edelleen vatkaten. Kun marenki on kovaa ja kuohkeaa levitä se pohjataikinan päälle tasaisesti ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjia noin 15-20 minuuttia 175 asteisessa uunissa, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskea.

 

Kokoa kakku:

Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja sokerit. Nosta yksi kakkupohja tarjoilulautaselle ja levitä puolet tuorejuustokermavaahdosta pohjan päälle, Murskaa muutama mansikka haarukalla ja laita ne kermavaahdon päälle mehuineen. Halkaise kaksi passiohedelmää ja lusikoi sisus murskattujen mansikoiden ja kermavaahdon päälle. Toista edellä mainittu: nosta toinen kakkupohja kermavaahdon, mansikoiden ja passiohedelmämehun päälle ja lisää loput täytteet. Nosta vielä kolmas kakkupohja koko komeuden päälle ja koristele mansikoilla ja puolikkailla passiohedelmillä ja muilla haluamillasi koristeilla. Nauti mahdollisimman pian hyvässä seurassa!