Ajankohtaista
Solarinon maukkaat luomuappelsiinit
Bioagricola F.lli Solarino on perheyritys, jonka juuret ulottuvat yli vuosisadan taakse ja vahvasti sitrushedelmien tuotantoon. Jo 20 vuotta sitten, ensimmäisillä EU-säädöksillä, yritys noudatti EU:n asetuksia luomutuotannossa. Yritys on aina harjoittanut agronomista johtamista, joka perustuu luonnollisiin kiertokulkuihin ja perinteisiin sisilialaisiin maatalousmenetelmiin.
Solarinon tila sijaitsee Sisilian 'Val di Notossa' ja viljelmät Syracusan ja Ragusan maakuntien välillä. Yritys on jo useiden vuosien ajan rationalisoinut ja parantanut prosessejaan kohdatakseen yhä kilpailukykyisempiä ja vaativampia markkinoita. He käyttävät moderneimpia agronomisia tekniikoita esim. dronien apua sitrusviljelmien tarkkailussa, ja viljelevät maaperään parhaiten soveltuvia appelsiinilajikkeita, kuten Naveline, New Hall, Lane Late.
Solarinon appelsiinit saavat kypsyä luonnollisesti auringon alla ilman kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Tämä perinteinen viljelytapa varmistaa hedelmien korkean laadun ja aidon maun. Solarino korostaa ympäristöystävällisyyttä ja kestävää kehitystä kaikessa toiminnassaan. Solarinon appelsiinit ovat saaneet tunnustusta erinomaisesta maustaan ja laadustaan.
Monitieteellinen ja käytännöllinen lähestymistapa tuotteisiin on johtanut yrityksen kasvuun. Juuri näiden ominaisuuksien vuoksi Monica Solarino, joka pyörittää yritystä yhdessä veljensä Giuseppen kanssa, on palkittu Coldiretti 'Maan ystävät' -palkinnolla.
”Haluan käyttää tilaisuutta hyväkseni ja ilmoittaa, että sitruskausi on alkanut ja että tänä sesonkina se on parhaimmillaan”: kertoo Monica.
Tietoa appelsiineista
Appelsiinipuu on kaunis ympäri vuoden ja sillä on voimakastuoksuiset valkoiset kukat. Ne kehittyvät vihreiksi hedelmiksi, jotka kypsyessään muuttuvat kellanoransseiksi. Appelsiinipuut ovat tavallisesti 6-10 metrin korkuisia, matalaoksaisia, tiheälatvaisia ja joskus okaisia. Appelsiinipuu tuottaa vuodessa kaksi satoa, syys- ja talvisadon. Samaan aikaan viljelyksillä kukkivat appelsiinin kukat ja siellä poimitaan kypsiä hedelmiä. Nyt nautimme mehukkaammasta ja makeammasta talvisadosta. Yhdestä appelsiinipuusta voi tulla vuoden aikana jopa tuhansia kiloja appelsiinia.
Niin appelsiinien kuin satsumien ja klementiinien kerääminen on käsityötä. Keräämisen jälkeen appelsiinit kuljetetaan varastoon puhdistettavaksi ja eroteltavaksi kokojen mukaan. Tämän jälkeen appelsiinit laitetaan kylmään +8 asteeseen, joka on myös appelsiinien kuljetuslämpötila. Satotukun varastolla appelsiinit säilytetään +4 asteessa.
Viimeisimmät ajankohtaiset
- 2024
- 2023
- 2022
- 2021
- 2020
- 2019
- 2018
- 2017
- 2016
- 2015